ΞΥΛΙνα σπιτιΑ ΤΙΜΕΣ

 

xilina spitia times

Όπως είδαμε και στην ενότητα Ξυλινα Σπιτια, όπου αναλύσαμε εκτενώς αυτή την κατηγορία κατοικιών και είδαμε στα σημαντικότερα από τα οφέλη τους, όταν αναφερόμαστε στα ξυλινα σπιτια δεν αναφερόμαστε στου παλαιού τύπου κορμόσπιτα και άλλες κατασκευές μέτριας ποιότητας, αλλά στα σύγχρονα Φινλανδικα σπιτια που βασίζονται στην κορυφαία σκανδιναβική ξυλεία.

Σε αυτή την ενότητα λοιπόν με τίτλο Ξυλινα Σπιτια Τιμες θα σας παρουσιάσουμε τα κόστη και τις τιμές για ξύλινα σπίτια, οι οποίες κυμαίνονται ανάλογα με διάφορους παράγοντες. Εκτός όμως από το κόστος απόκτησης αυτού του είδους κατοικίας θα αναφερθούμε και σε άλλα παράπλευρα έξοδα που μπορεί να συνδέονται και σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε. Έτσι θα σχηματίσετε μια πιο ολοκληρωμένη γνώμη σχετικά με το κόστος αυτών των κατοικιών και θα αποκτήσετε μια σφαιρική γνώση γύρω από το θέμα αυτό.

Αν όμως θέλετε να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές για κάτι που σχεδιάζετε να κάνετε ή έστω έχετε στο μυαλό σας, η καλύτερη επιλογή σας είναι να καταχωρήσετε το έργο σας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στην πρωτοπόρα πλατφόρμα του myConstructor.gr. Δεν θα σας πάρει περισσότερα από 5 λεπτά για να συμπληρώσετε μερικές βασικές λεπτομέρειες του έργου και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από αρκετές αξιόπιστες και οικονομικές εταιρείες προκατ, που έχουν ήδη αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους. Έτσι χωρίς απολύτως κανένα κόστος ή δέσμευση θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη και πιο ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς, από την άνεση του υπολογιστή σας.

post job button


Όπως είπαμε και νωρίτερα λοιπόν, οι τιμες για ξυλινα σπιτια διαφοροποιούνται με βάση αρκετούς παράγοντες. Το πρώτο και κυριότερο είναι σίγουρο το μέγεθος, αλλά επίσης παίζει ρόλο και η ποιότητα των υλικών. Ξύλα από ξύλα διαφέρουν, αλλά εκτός από τον τύπο τους σημασία έχει και το πάχος της διατομής τους. Επίσης σημασία έχει και το επίπεδο εξοπλισμού που θα έχει το σπίτι όταν το παραλάβετε αλλά ακόμα και το σχέδιο που θα προτιμήσετε, η διαρρύθμιση του δηλαδή.

Σε γενικές γραμμές το κόστος για ένα ξυλινο προκατασκευασμενο σπιτι υψηλών προδιαγραφών ξεκινάει από τα 600-700€/m² αν και πιθανόν κατά καιρούς να βρείτε και προσφορές από ορισμένες εταιρείες για ακόμα καλύτερες τιμές. Ιδιαίτερα αν επιλέξετε κάποιο μεγάλο σπίτι των 100m² για παράδειγμα, το κόστος μπορεί να μειωθεί ακόμα και στα 500€/m². Από την άλλη για πιο απλές κατασκευές όπως απλά κορμόσπιτα, το κόστος συνήθως πέφτει τουλάχιστον στα 400-500€/m². Η σύγκριση είναι αρκετά εύκολη αν αναλογιστείτε πως το κόστος για την κατασκευή ενός συμβατικού σπιτιού με μπετό και τούβλα συνήθως ξεκινάει από τα 1000-1100€/m².

Βέβαια εδώ να τονίσουμε πως για το τελικό κόστος που θα λάβετε από κάποια εταιρεία πρέπει να αποσαφηνίσετε τι περιλαμβάνει και τι όχι. Έτσι για παράδειγμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο αν θα είναι ολοκληρωμένες οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις και αν θα έχει γίνει η επίπλωση, όμως αρκετά πιο σημαντικές είναι δύο άλλες παράμετροι. Πρώτο είναι το κόστος για τη μεταφορά της κατοικίας στο χώρο σας – αυτό συνήθως περιλαμβάνεται – αλλά και κυρίως το κόστος για την κατασκευή της επίπεδης βάσης, πάνω στην οποία θα εγκατασταθεί η κατοικία. Σε γενικές γραμμές πάντως οι τιμές για τη δημιουργία της βάσης αυτής κυμαίνονται περίπου στα 40-70m².

cost of wooden houses


Εκτός όμως από το γεγονός ότι η αγορά ενός ξύλινου σπιτιού είναι με διαφορά οικονομικότερη από ένα συμβατικό, και οι τιμες για ξυλινα σπιτια είναι εμφανώς πιο ελκυστικές από τα συμβατικά, υπάρχουν και άλλα οικονομικοί παράγοντες που το θέτουν ως πιο οικονομικά προσιτή λύση. Έτσι λοιπόν στο ήδη χαμηλό κόστος απόκτησης θα πρέπει να λάβετε υπόψη πως συνήθως υπάρχει και απουσία υποχρεωτικής καταβολής ενσήμων στο ΙΚΑ ή ακόμα και όταν κληθείτε να πληρώσετε ένα ποσό, η επιβάρυνση αυτή θα είναι και πάλι μικρή. Συνεπώς μια τέτοια άδεια συνήθως είναι περίπου 20% οικονομικότερη από ότι για ένα συμβατικό σπίτι και σε γενικές γραμμές κυμαίνεται στα 70-90€/m².

Ακόμα όμως και όταν θα έχετε πλέον αποκτήσει την κατοικία που επιθυμούσατε, η διαμονή σας σε αυτό και η συντήρηση της είναι και πάλι πιο οικονομική συγκριτικά με μια συμβατική κατοικία. Πιο συγκεκριμένα το κόστος για τη θέρμανση και τη ψύξη θα είναι σημαντικά χαμηλότερο, καθώς τα ξυλινα σπιτια φημίζονται για την υψηλή τους θερμομονωτική ικανότητα. Ιδιαίτερα μάλιστα αν κατά την κατασκευή τους τοποθετηθεί και μονωτικό υλικό διογκωμένης πολυστερίνης, τότε σχεδόν όλο το χρόνο θα έχετε την επιθυμητή θερμοκρασία, χωρίς να χρειάζεται να δαπανάτε μεγάλα ποσά σε ρεύμα ή άλλες πηγές ενέργειας.

 

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ
ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ

4 steps

 

evaluation banner

 

Όσον αφορά τη συντήρηση, επίσης τα έξοδα είναι από ελάχιστα έως μηδενικά. Το μόνο ουσιαστικά που καλό είναι να κάνετε είναι κάθε 6 με 10 χρόνια να περνάτε τους τοίχους με ένα χέρι οικολογικό βερνίκι – αστάρι, για να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη αντοχή και διαχρονικότητα. Έτσι θα ξεχάσετε τα συχνά βαψίματα που γίνονται στα συμβατικά σπίτια ή ακόμα και τις συχνές επισκευές, μιας και εδώ δεν κινδυνεύετε ούτε καν από υγρασίες και ρηγματώσεις που συναντώνται συχνά στους σοβάδες σπιτιών.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι πως ακόμα και αν δεν έχετε άμεσα τα χρήματα για την κατασκευή μιας κατοικίας, στην περίπτωση που προτιμήσετε τα ξυλινα σπιτια είναι πολύ πιο εύκολο να χρηματοδοτηθείτε ή καλύτερα να δανειοδοτηθείτε από δημόσιους οργανισμούς ή τράπεζες. Υπάρχουν πολλά κίνητρα και αναπτυξιακά προγράμματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη για αυτές τις περιπτώσεις, οπότε είναι ακόμα πιο εύκολο να βρείτε τα χρήματα για να αποκτήσετε το σπίτι που θέλετε!

Συνοψίζοντας λοιπόν, σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν από αρκετά σπίτια, αν προτιμήσετε μια ξύλινη κατοικία, τότε μετά από 20 με 25 χρόνια διαμονής σας θα έχετε εξοικονομήσει τόσα χρήματα συγκριτικά με τα χρήματα που θα θέλατε για τη συντήρηση του, που θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα νέο ξύλινο σπίτι! Με απλά λόγια δηλαδη το κόστος συντήρησης και κατοχής ενός συμβατικού σπιτιού μέσα σε 20-25 χρόνια φτάνει το κόστος απόκτησης ενός καινούριο ξύλινου σπιτιου.

Βέβαια αν θέλετε να λάβετε αναλυτικές προσφορές με συγκεκριμένες τιμές για την κατοικία που σας ενδιαφέρει, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να καταχωρήσετε το έργο σας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο myConstructor.gr. Μέσα σε 1-2 μέρες θα έχετε λάβει όσες προσφορές ζητήσατε από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, για τις οποίες μάλιστα θα μπορείτε να δείτε και αξιολογήσεις προηγούμενων πελατών της. Έτσι χωρίς κανένα κόστος ή δέσμευση θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς.

post job button


Κλείνοντας την ενότητα με τίτλο Ξυλινα Σπιτια Τιμες όπου αναλύσαμε τα κοστολόγια αυτών των κατοικιών και αναδείξαμε τα οικονομικά τους οφέλη έναντι των συμβατικών σπιτιών, σας συνιστούμε να ενημερωθείτε και για τις τιμές των υπολοίπων προκατ κατασκευών. Τέτοια είναι οι τροχοβιλες, τα μεταλλικά σπίτια αλλά και τα λυομενα σπιτια, ενώ αξίζει να κάνετε και μια σύγκριση τιμών των ξύλινων σπιτιών που είδαμε εδώ με τις τιμες για τοχοβιλες.