ΤΡΟΧΟΒΙΛΕΣ ΤΙΜΕΣ

 

troxovilas times

Οι τροχοβιλες όπως αναφέραμε στην ενότητα που τις αναλύσαμε, είναι μια κατηγορία κατοικιών που εντάσσονται στα προκατ σπιτια, όμως διαφοροποιούνται σημαντικά από όλους τους τύπους των προκατ. Ενδεχομένως πιο πολύ μοιάζουν με τα λυομενα σπιτια, όμως έχουν διαφορές, όπως βεβαίως διαφοροποιούνται και από τα τροχόσπιτα, τα οποία πολλοί τα συγχέουν μεταξύ τους.

Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι πως πρόκειται για κατασκευές που έχουν μεν ρόδες, αλλά δεν χρησιμοποιούνται για ταξίδια και γενικά για μεταφορές, αλλά συνήθως εγκαθίστανται σε ένα σημείο. Μεγάλο προτέρημα τους είναι πως τις περισσότερες φορές δεν απαιτούν την έκδοση οικοδομικής άδειας, ενώ αποτελούν και την πιο γρήγορη επιλογή, αφού μέσα σε κάποιες μέρες από την επιλογή σας θα είστε έτοιμοι να διαμείνετε στην τροχοβιλα που επιλέξατε! Το πιο σημαντικό όμως πλεονέκτημα τους κατά πολλούς είναι το οικονομικό σκέλος, το οποίο και θα αναπτύξουμε σε αυτή την ενότητα με τίτλο “Τροχοβιλες Τιμες”.

Πριν όμως ξεκινήσουμε την ανάλυση να σας θυμίσουμε πως ο πιο αποτελεσματικός και σίγουρος τρόπος για να κάνετε μια ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς σχετικά με τις τροχοβιλες και να λάβετε προσφορές με συγκεκριμένες τιμες, είναι να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στην κορυφαία πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων, το myConstructor.gr. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφιερώσετε λιγότερα από 5 λεπτά για να συμπληρώσετε μερικές βασικές πληροφορίες για το έργο σας και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου για έργα πανελλαδικά.

post job button


Σχετικά με το τιμες για τροχοβιλες λοιπόν να πούμε καταρχάς ότι μπορούν να φτάσουν έως και πάνω από 50% πιο οικονομικές από τις συμβατικές κατασκευές, ενώ έχουν χαμηλότερο κόστος ακόμα και από τους υπόλοιπους τύπους προκατασκευασμένων σπιτιών. Όμως για το τελικό κόστος παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες, ενώ εκτός από το κόστος της κατασκευής υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που πρέπει να λάβετε υπόψη και θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Σε γενικές γραμμές πρέπει να γνωρίζετε πως οι τιμες για τροχοβιλες ξεκινούν μόλις από τα 350€/m² και μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 700€/m². Πιο σημαντικός παράγοντας είναι το μέγεθος της κατασκευής, καθώς είναι δύσκολο να βρείτε μια μικρή τροχοβιλα των 20m² με 300 ευρώ το μέτρο, όπως αντιστοίχως θα είναι και πολύ ακριβό αν βρείτε μια μεγάλη των 60-70m² με 700 ευρώ το μέτρο. Ακόμα όμως και η διαφορετική διαρρύθμιση της ίδιας της κατασκευής είναι πιθανόν να διαφοροποιήσει το κόστος, καθώς ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο συνήθως θα κάνει την ίδια τροχοβιλα ακριβότερη κατά 400-700€.

Εξίσου σημαντικός παράγοντας όμως είναι και ο τύπος και η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν κατά την κατασκευή, αλλά και ο εξοπλισμός. Σχετικά με την κατασκευή υπάρχει για παράδειγμα η δυνατότητα του ξύλου και του μετάλλου για τον σκελετό, ενώ μπορεί να περιλαμβάνεται και θερμομόνωση στην τοιχοποιία ή όχι. Σχετικά με τους εξωτερικούς τοίχους μπορεί να τοποθετηθεί και επένδυση αλουμινίου για μεγαλύτερη διαχρονικότητα και αντοχή, χωρίς όμως και αυτό να είναι απαραίτητο. Όλα αυτά σίγουρα θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στο συνολικό κόστος, όπως βέβαια και το τι θα περιλαμβάνει μέσα της η κάθε τροχοβιλα, αλλά και ο τύπος της, αν δηλαδή για παράδειγμα είναι τύπου panel.

Βεβαίως κατά βάση όλες οι τροχοβιλες παραδίδονται πλήρως εξοπλισμένες και επιπλωμένες, με ολοκληρωμένες τις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και έτοιμες τις αναμονές. Όμως εδώ πρέπει να αποσαφηνιστεί κατά περίπτωση και η ποιότητα των υλικών και των επίπλων που θα επιλέξετε για το εσωτερικό, μιας και αυτά θα επηρεάσουν επίσης την τελική τιμή.

mobile house cost


Ενδεικτικά πάντως για να σας δώσουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, θα σας αναφέρουμε μέσες ενδεικτικές τιμες για ορισμένες συγκεκριμένες τροχοβιλες. Έτσι για παράδειγμα η αγορά μιας μικρής κατοικίας των 25m² με 1 υπνοδωμάτιο θα κυμανθεί στα 15000 με 18000€ (600-700€/m²), ενώ μια άλλη των 40m² με 2 υπνοδωμάτια θα φτάσει χοντρικά στα 20000 – 25000 ευρώ (500-600€/m²). Αντιστοίχως αν επιλέξετε μια μεγαλύτερη τροχοβιλα των 60m² με 2 υπνοδωμάτια το κόστος θα φτάσει τα 27000-30000 ευρώ (450-500€/m²) και μια των 85m² θα κυμανθεί στα 32000 με 36000 (350-450€/m²). Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν όσο μεγαλύτερο είναι τελικά το οίκημα τόσο οι τιμες μέτρων μειώνονται.

Εκτός όμως από τις τιμες αγοράς μια καινούριας τροχοβιλας, αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετά συχνά επιλέγεται και η λύση της μεταχειρισμένης. Το κόστος της θα είναι σίγουρα μικρότερο, ενώ τις περισσότερες φορές δίνονται και για αυτές εγγύηση από τις εταιρείες που τις μεταπωλούν, οπότε είστε σε μεγάλο βαθμό εξασφαλισμένοι. Από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς, μπορείτε αφού βρείτε την τροχοβιλα της επιλογής σας να κανονίσετε τη μεταφορά της στο ακριβές σημείο που επιθυμείτε.

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ
ΤΡΟΧΟΒΙΛΕΣ

4 steps

 

evaluation banner

 

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως δεν πρέπει βλέπετε και να λαμβάνετε υπόψη μόνο το κόστος αγοράς, αλλά και πολλά άλλα παράπλευρα κόστη που θα είχατε αν επιλέγατε ένα συμβατικό σπίτι ή ακόμα και κάποιον άλλο τύπο προκάτ, τα οποία στην περίπτωση της τροχοβιλας θα γλυτώσετε! Πιο συγκεκριμένα λοιπόν εκτός από το κόστος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και τις σχετικές αμοιβές του μηχανικού, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε ούτε για ΙΚΑ ούτε για ένσημα, μιας και πρόκειται για έξοδα που επιβαρύνουν το εργοστάσιο κατασκευής.

Ομοίως πρέπει να λάβετε υπόψη και το κόστος συντήρησης, το οποίο στις τροχοβιλες είναι από ελάχιστο έως μηδενικό, ιδιαίτερα αν εξωτερικά γίνει επικάλυψη των τοίχων με φύλλα αλουμινίου που θα βαφούν ηλεκτροστατικά στο χρώμα της επιλογής σας. Ταυτόχρονα αν επιλέξετε μια καλά μονωμένη κατασκευή το κόστος για τη θέρμανση / δροσισμό της θα είναι μειωμένο, ενώ αν τελικά δεν συνδεθείτε με το δίκτυο της ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση σας αλλά επιλέξετε τη λύση των φωτοβολταικών, θα έχετε και σημαντική αυτονομία στο κομμάτι της ενέργειας με ελάχιστο κόστος.

Τέλος καλό είναι να γνωρίζετε πως άλλο ένα κόστος που θα προκύψει είτε επιλέξετε καινούρια είτε μεταχειρισμένη τροχοβιλα, είναι η μεταφορά και τοποθέτηση του οικήματος στον χώρο της επιλογής σας. Συνήθως το κόστος αυτό περιλαμβάνεται στην τελική τιμή που θα σας δώσουν οι εταιρείες, πρέπει όμως σίγουρα να το αποσαφηνίσετε εξαρχής. Σε γενικές γραμμές πολύ χοντρικά η ρυμούλκηση μια τέτοιας κατασκευής μεσαίου μεγέθους για απόσταση 100km, θα κοστίσει περίπου 300 με 500 ευρώ.

Όπως βλέπετε λοιπόν οι τιμες για τροχοβιλες είναι αρκετά προσιτές και σίγουρα πιο οικονομικές από τις υπόλοιπες εναλλακτικές επιλογές. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε και τις τιμες των ξύλινων σπιτιών που θεωρούνται επίσης οικονομικές επιλογές στην ενότητα Ξυλινα Σπιτια Τιμες, ενώ αν θέλετε στην ενότητα Προκατ Σπιτια Τιμες θα βρείτε μια ανάλυση κόστους για όλους τους τύπους προκατ κατοικιών. Σε κάθε περίπτωση μη λαμβάνετε υπόψη μόνο το κόστος για την απόκτηση μιας κατοικίας, αλλά και όλα τα επακόλουθα κόστη που συνεπάγεται η αγορά, κατοχή και συντήρηση της εκάστοτε κατασκευής.

Αν πάντως θέλετε να σχηματίσετε μια απολύτως ξεκάθαρη εικόνα για τις τιμες και το κοστος απόκτησης της τροχοβιλας που έχετε στο μυαλό σας, ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να καταχωρήσετε το έργο σας στην καινοτόμα πλατφόρμα του myConstructor.gr. Αφιερώστε λιγότερα από 5 λεπτά για τη ΔΩΡΕΑΝ καταχώρηση του έργου σας και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε αρκετές προσφορές από τις πλέον αξιόπιστες και οικονομικές εταιρείες του κλάδου, οι οποίες μάλιστα έχουν αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους. Έτσι εύκολα και γρήγορα θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη και πιο ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς σχετικά με τις τιμες για τροχοβιλες.

post job button


Κλείνοντας την ενότητα με τίτλο “Τροχοβιλες Τιμες” σας συνιστούμε να ενημερωθείτε εκτός από τις τροχοβιλες και για τους άλλους τύπους κατοικιών, όπως τα ξυλινα σπιτια, τα λυομενα και τα προκατασκευασμενα σπιτια.