ΞΥΛΙΝα σπιτια

 

wooden image

Όταν αναφερόμαστε σε προκατ σπιτια, συνήθως το μυαλό των περισσότερων πάει στα ξυλινα σπιτια και όχι άδικα, αφού από αυτά ξεκίνησε ουσιαστικά η έννοια των προκατ κατοικιών. Ίσως κάποιοι τα έχουν στο μυαλό τους ως απλά κορμόσπιτα χαμηλής ποιότητας ή ίσως τα μπερδεύουν με τα λυομενα σπιτια, τις τροχοβιλες και άλλες κατηγορίες έτοιμων σπιτιών, όμως παρόλο που συχνά και αυτά έχουν ξύλινο σκελετό, δεν κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία γιατί έχουν σημαντικές διαφορές. Κάθε τύπος κατασκευής έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και για αυτό θα αναλύσουμε καθέναν σε ξεχωριστή ενότητα. Εδώ λοιπόν θα αναφερθούμε στα σύγχρονα ξυλινα σπιτια, τα λεγόμενα Φινλανδικα σπιτια ή Φιλανδικα όπως λένε κάποιοι λανθασμένα. 

Με τα χρόνια η ποιότητα τους έχει βελτιωθεί σημαντικά και πλέον αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, σε αντίθεση με παλαιότερες κατασκευές που υστερούσαν έναντι των συμβατικών κατοικιών με τούβλα και μπετό. Ιδιαίτερα μάλιστα τα ξυλινα σπιτια που κατασκευάζονται με Σκανδιναβική ξυλεία υψηλής ποιότητας προσφέρουν αρκετά οφέλη όπως θα δούμε και παρακάτω! Εξίσου σημαντικός παράγοντας όμως είναι και η ποιότητα και εξειδίκευση της εταιρείας που θα αναλάβει το κομμάτι της κατασκευής, καθώς σίγουρα δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία. Μην εμπιστευθείτε απλά κάποιον πολυτεχνίτη ή ένα συνεργείο οικοδομής γενικά, αλλά προτιμήστε μια εταιρεία που έχει δείγματα δουλειάς να σας δείξει!

Αν λοιπόν ψάχνετε κάποια εταιρεία που να γνωρίζει τα πάντα γύρω από τα προκατασκευασμενα ξυλινα σπιτια ώστε να αναλάβει και το δικό σας έργο ή έστω θέλετε να ενημερωθείτε πλήρως για τις τιμες ξυλινων κατοικιων και να λάβετε κάποιες συγκεκριμένες προσφορές, η καλύτερη επιλογή σας είναι να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στο myConstructor.gr. Δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά και στη συνέχεια αυτομάτως θα ενημερωθούν όλες οι εγγεγραμμένες εταιρείες του κλάδου. Όσες ενδιαφέρονται θα σας στείλουν προσφορά και έτσι εύκολα, γρήγορα και χωρίς κανένα κόστος θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς από την άνεση του υπολογιστή σας.

post job button


Όπως αναφέραμε και νωρίτερα λοιπόν τα ξυλινα σπιτια έχουν εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και για αυτό και η ζήτηση τους παραμένει υψηλή με το πέρασμα των χρόνων. Η Σκανδιναβική ξυλεία που προτιμάται κατά κόρον είναι αρκετά πιο ποιοτική, καθώς λόγω των καιρικών και κλιματολογικών συνθηκών στις οποίες αναπτύσσονται τα δέντρα αυτά, γίνονται ακόμα πιο συμπαγή και σκληρά, με σημαντικά καλύτερες μηχανικές αντοχές (θλιπτική τάση, καμπτική αντοχή κ.α.) και υψηλότερο ειδικό βάρος. Εξαιτίας αυτών των ιδιοτήτων οι κορμοί που τελικά συνιστούν τα ξυλινα σπιτια δεν κινδυνεύουν από την υγρασία και ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος ρηγματώσεων.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ

Πιο συγκεκριμένα τα ξυλινα σπιτια διαχρονικά προσέφεραν και προσφέρουν ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα, ασύγκριτα με τις υπόλοιπες αντίστοιχες επιλογές. Ας δούμε παρακάτω κάποια από τα πιο χρήσιμα:

 Πρώτα από όλα το ξύλο είναι ένα φυσικό και ουσιαστικά ζωντανό υλικό, χωρίς χημικά ή άλλες τοξικές ουσίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, ότι παρέχει και το πιο υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης. Μάλιστα λειτουργεί και ως βιολογικός ρυθμιστής της υφιστάμενης υγρασίας στο χώρο, καθώς ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις του χώρου, βοηθά στην απορρόφηση ή εκπομπή υγρασίας, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος. Άλλωστε τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για ξυλεία συμβατικών δασών, αλλά για συστηματικές καλλιέργειες που βρίσκονται υπό την εποπτεία εξειδικευμένων επιστημόνων.

Το ξέρατε;
Υπάρχει διάταξη στη Φινλανδία με την οποία το κράτος επιβάλλει σε όσους καλλιεργούν δέντρα για υλοτομία με σκοπό την κατασκευή ξυλινων κατοικιών, όταν κόβουν ένα δένδρο να φυτεύουν δύο! Έτσι αυξάνεται η απόδοση των καλλιεργούμενων δασικών εκτάσεων, ενώ δικαίως εν τέλει τα ξυλινα σπιτια αποκαλούνται ως πλήρως οικολογικές κατασκευές.

➡ Ένα ακόμα μεγάλο όφελος, ίσως από τα σημαντικότερα στις μέρες μας, είναι το κομμάτι του κόστους. Στην ενότητα Ξυλινα Σπιτια Τιμες γίνεται εκτενής ανάλυση του κόστους, όμως και εδώ μπορούμε να αναφέρουμε συνοπτικά πως τα ξυλινα σπιτια αποτελούν μια αρκετά πιο οικονομική λύση συγκριτικά με τα συμβατικά ως προς την κατασκευή τους, ενώ έχουν και σημαντικά μικρότερο κόστος για παράπλευρα θέματα όπως τη συντήρηση, τη θέρμανση κ.α.

➡ Επίσης ως γνωστόν το ξύλο είναι κακός αγωγός της θερμότητας, με αποτέλεσμα να προσφέρει άριστη θερμομόνωση. Σίγουρα βοηθά σημαντικά και στην ηχομόνωση, όμως στο κομμάτι της θερμομόνωσης έχετε υπόψη πως είναι 9 φορές καλύτερο από ότι το μπετόν! Σε αυτό δεν βοηθά μόνο η φύση του υλικού, αλλά και το μεγάλο πάχος των κορμών που εφαρμόζονται. Ιδιαίτερα η υψηλή θερμοχωρητικότητα και η μεγάλη θερμική υστέρηση του ξύλου είναι αρκετά χρήσιμα για τη θέρμανση των ξύλινων κατοικιών, καθώς αφού θερμανθεί το υλικό, εκπέμπει για πολλή ώρα αυτή τη θερμότητα.

➡ Η μεγάλη διαχρονικότητα του ξύλου είναι αρκετά γνωστή στους περισσότερους, κάτι που ουσιαστικά μεταφέρεται και στο ίδιο το σπίτι. Ένα συμβατικό σπίτι μετά το πέρας 30-40 χρόνων θεωρείται παλιό ενώ δύσκολα να διατηρηθεί σε πλήρη λειτουργία μετά τα 80-100 χρόνια, όμως από την άλλη τα ξυλινα σπιτια έχουν σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής, ειδικά αν ακολουθείτε κάποιες ενέργειες συντήρησης που θα δούμε στη συνέχεια. Υπάρχουν κατοικίες που εδώ και κάποιους αιώνες παραμένουν σε λειτουργία, ενώ ακόμα και τα πέτρινα σπίτια δύσκολα να διασωθούν μετά το πέρας 200-250 ετών.

➡  Παρόλο που αρκετοί φοβούνται ότι το ξύλο είναι ευάλωτο απέναντι στην πυρκαγιά, έχετε υπόψη πως τα ποιοτικά ξυλινα σπιτια δεν έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πυρκαγιάς από μια συμβατική κατοικία. Εκτός ότι το ξύλο είναι κακός αγωγός της θερμότητας όπως προαναφέραμε, που σημαίνει ότι δεν είναι εύκολο να αναφλεγεί, τα Σκανδιναβικά ξύλα είναι και βραδύκαυστα. Ακόμα όμως και αν πάρουν τελικά φωτιά, ότι ζημιά και αν προκληθεί θα είναι τοπική και στη συνέχεια μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές χωρίς να επηρεαστεί καθόλου η στατική επάρκεια του κτηρίου. Αντιθέτως ένα συμβατικό σπίτι πιθανότατα θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στα δομικά του στοιχεία μετά από μια πυρκαγιά, καθώς λόγω της μεγάλης διαστολής του σιδήρου στο οπλισμένο σκυρόδεμα, μετά από λίγη ώρα το μπετόν θα θρυμματιστεί. Αποτέλεσμα αυτής της αντίδρασης θα είναι πιθανότατα η κατεδάφιση του υφιστάμενου κτηρίου.

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ
ΓΙΑ 
ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ

4 steps

 

evaluation banner

 

➡  Η αντισεισμικότητα που προσφέρουν τα ξυλινα σπιτια είναι η μεγαλύτερη δυνατή, καθώς πρόκειται για υλικό με άριστη συμπεριφορά σε μηχανικές καταπονήσεις, ελαστικότητα και θραύση. Ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που για την κατασκευή της τοιχοποιίας τοποθετούνται ολόσωμοι κορμοί, η κατασκευή έχει πλέον μεγάλη στιβαρότητα και έτσι μένει ανεπηρέαστη από τις καταπονήσεις που προκαλεί κάθε αξιοσημείωτος σεισμός.

➡ Ένα ακόμα χρήσιμο πλεονέκτημα που διακρίνει τα σπίτια από ξύλο είναι το σύντομο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την κατασκευή τους, έως ότου είναι πλήρως κατοικήσιμα. Σίγουρα δεν βιάζονται όλοι που αποφασίζουν να αποκτήσουν μια νέα κατοικία, όμως ακόμα και αν δεν υπάρχει ζήτημα χρόνου, είναι σίγουρα πιο ξεκούραστο και ανώδυνο αν η όλη διαδικασία ολοκληρωθεί σύντομα. Συνήθως μια ξυλινη κατοικία χρειάζεται περίπου 3-4 μήνες για να ολοκληρωθεί από τη στιγμή που θα αποφασίσετε την κατασκευή του.

➡ Κάτι ακόμα που θα βρείτε μόνο στα ξυλινα σπιτια είναι η μοναδική αίσθηση θαλπωρής και ζεστασιάς που δημιουργεί και προσφέρει το ξύλο. Με τη διαμονή σας σε μια τέτοια κατοικία θα νιώθετε μεγαλύτερη ευεξία και η διάθεση σας θα είναι υψηλότερη, για αυτό και επιλέγεται ακόμα συχνότερα αυτός ο τύπος σπιτιού για εξοχικές κατοικίες, όπου πρώτος στόχος είναι η ξέγνοιαστη και ευχάριστη διαβίωση. 

 Σε αντίθεση με την εντύπωση αρκετών ότι το ξύλο περιορίζει σημαντικά τις αρχιτεκτονικές επιλογές, υπάρχει μεγάλη αρχιτεκτονική ευελιξία στα ξυλινα σπιτια. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κυλινδρικούς ή πλανισμένους κορμούς σε μεγάλη ποικιλία διατομών και διαστάσεων, αλλά και από αρκετά φυσικά χρώματα. Εκτός αυτού μια πιθανή μελλοντική επέκταση είναι πραγματικά πολύ εύκολη, ενώ υπάρχει και μεγάλη ευχέρεια συνδυασμού με άλλα υλικά κατασκευής, όπως η πέτρα.

 Τέλος ακόμα και σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στο μέλλον ή γενικότερα αλλάξουν τα πλάνα σας, μπορείτε σχετικά εύκολα να αποσυναρμολογήσετε όλους τους κορμούς που χρησιμοποιήσατε και να τους μεταφέρετε σε άλλο οικόπεδο για να τους χρησιμοποιήσετε και πάλι. Σε αντίθεση με τις συμβατικές οικίες που απλά θα πρέπει να γκρεμιστούν εδώ δεν πετάμε τίποτα, καθώς ακόμα και αν δεν χρειαστεί τελικά να επανακατασκευάσουμε κάτι, θα έχουμε για αρκετά χρόνια καυσόξυλα, αν και σίγουρα δεν είναι αυτός ο στόχος μας όταν αποφασίζουμε την απόκτηση μιας ξύλινης κατοικίας!

Όπως είδαμε λοιπόν τα ξυλινα σπιτια προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε όσους τα προτιμήσουν, ιδιαίτερα αν επιλέξετε την κορυφαία ποιότητα των Σκανδιναβικών ξύλων. Αν πιστεύετε πως οι ξύλινες κατοικίες είναι οι ιδανικές για την περίπτωση σας, πιθανόν θα σας βοηθήσουν σημαντικά τα βήματα που παρουσιάζουμε παρακάτω. Είναι τα στάδια και οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε από τη στιγμή που θα πάρετε την απόφαση, μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών και την παράδοση της οικίας σε εσάς.


ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ

1. Επιλέγετε το οικόπεδο που θα εγκατασταθεί η κατοικία και αποφασίζετε την επιφάνεια σε m² που θα καταλάβει το σπίτι.

2. Επιλέγετε το σχέδιο του σπιτιού σε συνεννόηση με την εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή, ανάλογα με το γούστο σας.

3. Επιλέγετε τον τύπο της ξυλείας που θα χρησιμοποιηθεί. Οι κορμοί μπορούν να είναι είτε κυκλικής διατομής είτε ορθογώνιοι (αντικολλητικοί), ενώ αποφασίζετε και το πάχος τους.

4. Ετοιμάζετε τον φάκελο με τα σχετικά αρχιτεκτονικά σχέδια και τον καταθέτετε στην πολεοδομία, προκειμένου να εκδοθεί η απαραίτητη οικοδομική άδεια.

5. Μόλις υπάρξει έγκριση και αφού χαραχθεί η κάτοψη, κατασκευάζεται η βάση πάνω στην οποία θα εγκατασταθεί η ξύλινη κατοικία. Η βάση είναι συνήθως από οπλισμένο σκυρόδεμα.

6. Πλέον ξεκινάει η ουσιαστική κατασκευή της κατοικίας. Πρωτίστως τοποθετούνται τα ξύλα που αποτελούν την φέρουσα τοιχοποιία στα ξυλινα σπιτια, δηλαδή τον σκελετό, τα οποία βιδώνονται στην βάση που προηγουμένως δημιουργήσαμε.

7. Έπειτα γίνεται η τοποθέτηση της στέγης. Πρώτα μπαίνουν τα δοκάρια και έπειτα ραμποτε, ενώ αναλόγως το σχέδιο επιλέγεται επικάλυψη με κεραμίδια ή κάτι διαφορετικό. Συστήνεται η εφαρμογή μιας στεγανωτικής στρώσης (φιλμ πολυαιθυλενίου ή ασφαλτική μεμβράνη) καθώς επίσης και θερμομονωτικού υλικού (διογκωμένη πολυστερίνη) για να εκμηδενιστούν οι θερμικές απώλειες.

wooden house construction


8.
Στη συνέχεια γίνεται η τοποθέτηση της εσωτερικής τοιχοποιίας η οποία κατά περίπτωση διαφέρει. Μπορεί να είναι απλό μασίφ ξύλο ορθογώνιο ή στρογγυλό, καθώς και τύπου σάντουιτς τοιχοποιία, στην οποία παρεμβάλλεται διογκωμένη πολυστερίνη για ακόμα πιο αποτελεσματική θερμομόνωση.

9. Σειρά παίρνει ο ηλεκτρολόγος, ο οποίος αναλαμβάνει την πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση της οικίας, από την καλωδίωση, τα κουτιά διακλάδωσης και τον κεντρικό ηλεκτρολογικό πίνακα, μέχρι την κεραία της τηλεόρασης και την γραμμή του τηλεφώνου.

10. Μετά τον ηλεκτρολόγο πρέπει και ο υδραυλικός να “μπει” στο σπίτι, για την εγκατάσταση των σωληνώσεων ύδρευσης στους απαιτούμενους χώρους (μπάνιο και κουζίνα) αλλά και του αποχετευτικού συστήματος.

11. Έπειτα γίνεται η εγκατάσταση του συστήματος θέρμανσης που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της εταιρείας και του ιδιοκτήτη. Από ενδοδαπέδια θέρμανση με αντλία θερμότητας και ενεργειακά τζάκια, μέχρι σύστημα καλοριφέρ, σώματα ή κλιματιστικά.

12. Ακολουθεί η επένδυση και εσωτερικά των τοίχων, είτε με ραμποτέ είτε με γυψοσανίδα, ανάλογα τι έχετε επιλέξει.

13. Ολοκληρώνεται το “κλείσιμο” του σπιτιού με την τοποθέτηση των κουφωμάτων, όπου έχει προβλεφθεί από το σχέδιο και έχουν αφεθεί τα αντίστοιχα ανοίγματα. Επιλέγονται κατά βάση ξύλινα κουφώματα – αν και μπορείτε να διαλέξετε pvc ή αλουμινίου – ενώ συνιστώνται αυστηρά ενεργειακά τζάμια. Ομοίως τοποθετούνται όλες οι μεσόπορτες αλλά και η κεντρική πόρτα ασφαλείας.

14. Στη συνέχεια γίνεται ο καλλωπισμός των εξωτερικών τοίχων, με βάση το γούστο σας. Συνήθως εφαρμόζεται παραδοσιακός σοβάς, όμως μπορείτε να επιλέξετε πέτρες, διακοσμητικές πέτρες ή ακόμα και οβάλ ξύλινη επένδυση.

15. Επανερχόμαστε στο εσωτερικό του σπιτιού για την επένδυση των δαπέδων και πάλι με βάση το γούστο του ιδιοκτήτη. Από ξύλινα δάπεδα laminate έως πλακάκια ή ακόμα και μάρμαρα ή πατητή τσιμεντοκονία.

16. Πλέον ήρθε η ώρα να ολοκληρώσουμε έναν προς έναν τους μεμονωμένους χώρους. Στο μπάνιο τοποθετούμε τα είδη υγιεινής στις αναμονές και τις απαραίτητες οικοσυσκευές, όπως και στην κουζίνα μαζί με τον πάγκο, ενώ στα υπνοδωμάτια τοποθετούνται οι ντουλάπες και όποια άλλα έπιπλα έχουν συμφωνηθεί εξαρχής.

17. Όταν πλέον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι βασικές εργασίες γίνεται και το βάψιμο του εσωτερικού σε χρώμα της επιλογής του ιδιοκτήτη, ανάλογα και το υλικό της τελικής επιφάνειας.

18. Πλέον το μόνο που μένει ο καθαρισμός του συνόλου του σπιτιού ώστε να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη, ενώ προαιρετικά μπορεί να ακολουθήσει και η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου (κήπος, ζαρντινιέρες κ.α.).

wooden house garden


Αφού είδαμε την διαδικασία που ακολουθείται συνήθως κατά την κατασκευή μιας ξύλινης κατοικίας, σημαντικό είναι να δούμε και τι χρειάζεται για την ορθή συντήρηση της, που θα της προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη αντοχή και διαχρονικότητα, αφότου την αποκτήσετε.

Πρώτα από όλα λοιπόν να αναφέρουμε πως τα ξυλινα σπιτια χρειάζονται από μικρή έως ελάχιστη συντήρηση. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει τα πλέον ποιοτικά ξυλινα σπιτια κατασκευάζονται από Φινλανδικά και γενικά σκανδιναβικά ξύλα, τα οποία διακρίνονται για τις υψηλές τους αντοχές. Είναι πιο σφικτά και συμπαγή από τα ξύλα που παράγονται στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ συγκεκριμένα το ξύλο Πεύκης είναι ρητινούχο και έτσι δεν επιτρέπει καν την ανάπτυξη των διαφόρων μικροοργανισμών.

Τα δοκάρια στα οποία βασίζονται τα ξυλινα σπιτια είναι ολόκληροι κορμοί δέντρων που έχουν επεξεργαστεί καταλλήλως, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος συστολοδιαστολών λόγω διαφοράς θερμοκρασίας, ενώ δεν κινδυνεύουν και από υγρασίες. Μετά την παράδοση της κατοικίας λοιπόν, όσον αφορά το εσωτερικό της χρειάζεται τόση συντήρηση όση και τα έπιπλα που υπάρχουν μέσα σε αυτή, δηλαδή ουσιαστικά καμία ιδιαίτερη ενέργεια συντήρησης! Όπως είπαμε οι τοίχοι δεν εμφανίζουν υγρασίες / μούχλες, δεν λερώνονται και απλά θα χρειαστεί να τους βάψετε όταν αποφασίσετε να αλλάξετε τα χρώματα από διακοσμητική άποψη.

Από την άλλη ως προς το εξωτερικό κομμάτι το μόνο που χρειάζεται είναι κάθε 6-10 χρόνια να περνάτε ένα χέρι με οικολογικό βερνίκι – αστάρι, το οποίο λογικά θα έχει περαστεί και κατά την κατασκευή του σπιτιού. Πρόκειται για μια εύκολη, σύντομη και οικονομική εργασία, η οποία προστατεύει την τοιχοποιία από μύκητες, τρωκτικά αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (εκτενής έκθεση στον ήλιο ή σε βροχοπτώσεις). Κατά τα άλλα καμία άλλη εργασία συντήρησης δεν απαιτείται για όσο θα έχετε την κατοικία, εφόσον μιλάμε βέβαια για φυσιολογικές συνθήκες.

Όλα τα παραπάνω αφορούν τα ποιοτικά ξυλινα σπιτια και όχι κάθε κατασκευή με ξύλα! Για παράδειγμα λοιπόν τα απλά κορμόσπιτα χρειάζονται μία επιπλέον συντήρηση, λόγω του “καθίσματος” που συντελείται εξ αιτίας της προσαρμογής των κορμών στις συνθήκες του περιβάλλοντος. Πρόκειται για μια απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη συμπεριφορά του ξύλου σε αυτές τις περιπτώσεις, που ανάλογα με το μέγεθος του κτηρίου “κάθεται” περίπου 1 με 2 εκατοστά ανά μέτρο ύψους τοίχου και διαρκεί 2-3 χρόνια.

Παραπάνω λοιπόν είδαμε αναλυτικά τα οφέλη που προσφέρουν τα ξυλινα σπιτια, τα βήματα που ακολουθούνται για την κατασκευή τους, αλλά και τις - λίγες - εργασίες συντήρησης που απαιτούνται. Αν θέλετε να ενημερωθείτε εκτενέστερα για το κομμάτι του κόστους μπορείτε να επισκεφθείτε την ενότητα “Τιμες”. Εκεί θα δείτε μια πλήρη ανάλυση, όμως αν θέλετε μπορείτε μέσα από την πλατφόρμα μας εύκολα και γρήγορα να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές για το έργο σας, από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στο myConstructor.gr, την κορυφαία πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων. Αυτομάτως θα ενημερωθούν όλες οι τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες που ασχολούνται με τα ξυλινα σπιτια και όσες από αυτές ενδιαφέρονται θα σας στείλουν συγκεκριμένη προσφορά. Έτσι εύκολα, γρήγορα και χωρίς κανένα απολύτως κόστος θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς σχετικά με το σπίτι των ονείρων σας!

post job button


Αν θέλετε να ενημερωθείτε και για άλλους τύπους σπιτιών πλην των συμβατικών, μπορείτε να διαβάσετε τις ενότητες όπου αναλύουμε τις Τροχοβιλες, τα Προκατασκευασμενα Σπιτια και τα Λυομενα. Έχοντας μια σφαιρική γνώση πλέον θα είστε σε θέση να αποφασίσετε ευκολότερα ποιος τύπου κατοικίας ταιριάζει με τις ανάγκες και τα γούστα σας.